Продукти: 1 брой голяма кокошка, 1 зелка, 1 кафена чашка ориз, 4 с.л. олио, 2 с.л. мас, 2 с.л. масло, 1 глава кромид лук, 1 настърган морков, 2-3 с.л. доматен сок, 1 ч.л. черен пипер, стрита чубрица, 2 ч.л. червен пипер, 1 дафинов лист, 1 кубче пилешки бульон.
Начин на приготвяне: Кокошката се нарязва , на порции. Взема се една порция от бялото месо, обезкостява се и се нарязва на ситно. В олиото се задушава ситно нарязаният лук, морковът, месото, ориза, слага се 1 ч.л. червен пипер, запържва се, слагат се доматите и малко водичка, за да набъбне ориза. Слагаме към плънката чубрицата и половината черен пипер. От горните листа на зелката завиваме сарми.
На дъното на тенджерата слагаме ситно нарязаното зеле, което запържваме с маста и другата лъжичка червен пипер за 5-10 минути, а върху него нареждаме кокошката. Поръсваме месото с черен пипер.
Върху месото се нареждат сармите, слагаме маслото, дафиновия лист, покриваме с една чиния, сипваме бульона разтворен в 2 ч.ч. вода, малко зелев сок и варим ястието на тих огън.
Начин на приготвяне: Кокошката се нарязва , на порции. Взема се една порция от бялото месо, обезкостява се и се нарязва на ситно. В олиото се задушава ситно нарязаният лук, морковът, месото, ориза, слага се 1 ч.л. червен пипер, запържва се, слагат се доматите и малко водичка, за да набъбне ориза. Слагаме към плънката чубрицата и половината черен пипер. От горните листа на зелката завиваме сарми.
На дъното на тенджерата слагаме ситно нарязаното зеле, което запържваме с маста и другата лъжичка червен пипер за 5-10 минути, а върху него нареждаме кокошката. Поръсваме месото с черен пипер.
Върху месото се нареждат сармите, слагаме маслото, дафиновия лист, покриваме с една чиния, сипваме бульона разтворен в 2 ч.ч. вода, малко зелев сок и варим ястието на тих огън.
0 коментара:
Публикуване на коментар