Домашни джалеби с лимонов сироп

индийски сладкиш джалеби рецепта
Индийски сладкиш Джалеби

Сироп:


3/4 ч. захар

1/2 с.л. лимонов сок

1/3 чаша вода

Тесто:


1/2 ч.ч. брашно

1 ч.л. грис

1/2 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. оцет или лимонов сок

1 с.л. кисело мляко

5 с.л. вода

Приготвяне на сиропа:


Смесете захарта, лимоновия сок и водата в съд и разбъркайте добре.

Приготвяне на тестото:


В голяма купа, комбинирайте брашното, гриса, бакпулвера, оцета или лимоновия сок, киселото мляко и водата.

Разбъркайте сместта до получаване на хомогенна консистенция.

Прехвърлете тестото в найлонов плик и отрежете единия му край, така че да образувате връхче.

Нагрейте котлона на слаб огън.

Използвайки плика, изцедете тестото върху горещата тава, формирайки спирални образци.

Опекете от двете страни и потопете в сиропа.

След като се охладят, са готови за консумация.

Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар