Продукти: 1 кг риба (може и филе), 2 глави кромид лук, 1 глава чесън, 2-3 моркова, 1\2 глава керевиз, 1 ч.ч. грах, 1 ч.ч. мариновани гъби, 4-5 картофа, 1 ч.ч. домати (2-3 домата), 15-20 маслини, 1-2 дафинови листа, 1 ч.л. черен пипер, 1 връзка магданоз, 1 лимон, сол на вкус, 2 с.л. галета, 1\2 ч.ч. олио.
Начин на приготвяне: Почистена и нарязана на порции риба поръсваме с лимон, сол и черен пипер и оставяме за два часа. През това време, в олиото задушаваме лука, керевиза, морковите до омекване, след което прибавяме нарязаните гъби, грах и домати. Изсипваме в тава, слагаме подправките, маслините, в средата парчетата риба, поръсени с галета. Около рибата се нареждат картофите на кубчета. Доливаме во-дичка, овкусяваме със сол и запичаме.
Поръсваме със ситно нарязан магданоз Поднасяме с резенчета
лимон.
Начин на приготвяне: Почистена и нарязана на порции риба поръсваме с лимон, сол и черен пипер и оставяме за два часа. През това време, в олиото задушаваме лука, керевиза, морковите до омекване, след което прибавяме нарязаните гъби, грах и домати. Изсипваме в тава, слагаме подправките, маслините, в средата парчетата риба, поръсени с галета. Около рибата се нареждат картофите на кубчета. Доливаме во-дичка, овкусяваме със сол и запичаме.
Поръсваме със ситно нарязан магданоз Поднасяме с резенчета
лимон.
0 коментара:
Публикуване на коментар