Продукти: 1 голяма глава карфиол, 1\2 пакетче масло, черен пипер, сол.
За соса: 1\2 пакетче масло, 2 с.л. брашно, 1 1\2 ч.ч. прясно мляко, 1 жълтък, 1 връзка магданоа
Начин на приготвяне: Накъсваме карфиола на розички и го пускаме в гореща, подсолена вода с малко лимонена киселина (за запазване на белия му цвят). Варим до омекване. Изсипваме го в гевгир и задушаваме в маслото.
Изсипваме го в купа или по-гол яма, дълбока чиния и заливаме със соса, приготвен по следния начин: В маслото запържваме брашното и заливаме с млякото до получаване на хомогенна смес, след което се слага разбития жълтък. Поръсваме с черен пипер и магданоз
За соса: 1\2 пакетче масло, 2 с.л. брашно, 1 1\2 ч.ч. прясно мляко, 1 жълтък, 1 връзка магданоа
Начин на приготвяне: Накъсваме карфиола на розички и го пускаме в гореща, подсолена вода с малко лимонена киселина (за запазване на белия му цвят). Варим до омекване. Изсипваме го в гевгир и задушаваме в маслото.
Изсипваме го в купа или по-гол яма, дълбока чиния и заливаме със соса, приготвен по следния начин: В маслото запържваме брашното и заливаме с млякото до получаване на хомогенна смес, след което се слага разбития жълтък. Поръсваме с черен пипер и магданоз
0 коментара:
Публикуване на коментар