Продукти: 2 ч.ч. бял боб, сол, 2 глави кромид лук, 1 морков, 1 чушка, 1\2 глава керевиз, 2-3 сухи чушки, 1 кафена чашка домати, 1 с.л. червен пипер, 1 кафена чашка олио, 1 ч.л. стрита чубрица, джоджен, 1\2 връзка магданоз
Начин на приготвяне: Накисваме боба с вода от предната нощ. Водата се изхвърля и бобът се залива със студена вода. Прибавят се морковът на кубчета, нарязаният лук, олиото, солта, чушките, червения пипер. Така варим на тих огън. Когато бобът е почти готов, се слагат и подправките, без магданоза. Към края на варенето се слагат и доматите, а преди да се махне от огъня посипваме със ситно нарязан магданоз
Начин на приготвяне: Накисваме боба с вода от предната нощ. Водата се изхвърля и бобът се залива със студена вода. Прибавят се морковът на кубчета, нарязаният лук, олиото, солта, чушките, червения пипер. Така варим на тих огън. Когато бобът е почти готов, се слагат и подправките, без магданоза. Към края на варенето се слагат и доматите, а преди да се махне от огъня посипваме със ситно нарязан магданоз
0 коментара:
Публикуване на коментар