Агнешко курбан-чорба

Продукти: 1 кг агнешко месо, 3-4 стръка пресен зелен лук, 3-4 стръка пресен чесън, 1 с.л. доматено пюре, 1 кафена чашка ориз, 1 ч.л. черен пипер, 2 с.л. олио, 2 с.л. масло, 1 -2 люти чушки, 1 яйце, сока на

1 лимон, 1\2 връзка джоджен, 1\2 връзка копър.

Начин на приготвяне: Агнешкото се нарязва на хапки и се вари в подсолена вода до полуготово състояние. Слагат се нарязаните на ситно лук, мазнината, черния пипер, доматеното пюре, нарязания на ситно джоджен. Към края се слага ориза, лютата чушка. Когато е готово, се слага на струйка разбитото яйце с лимоновия сок, за да се пресече супата. Поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар