Агнешко с дреболии - каварма

Продукти: 1 кг агнешко, агнешки дреболии, 2 домата, 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. черен пипер, 1 връзка джоджен, 2 връзки зелен лук, 1 ч.ч. ориз, 5 ч.ч. бульон, 2 с.л. масло, 3 ел. олио, сол на вкус.

Начин на приготвяне: Месото се нарязва на порции и се задушава в собствения сос, след което се слага олиото, малко водичка и задушаването продължава с нарязания лук до омекване на месото, след което се прибавят нарязаните дреболии, червения пипер и доматите. Нарязваме на ситно връзката джоджен и слагаме ориза. Задушаваме 5-10 минути, добавяме и маслото и заливаме с 5 ч.ч. от бульона, в който са варени дреболиите.

Когато оризът е готов, ястието се поръсва със ситно нарязан магданоз и се сваля от котлона.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар