Агнешко капама в гърне

Продукти: 1 кг агнешко (от предната част), 4 с.л. масло, 5 връзка зелен лук, 1 връзка пресен чесън, 1 с.л. доматено пюре, 1 връзка джоджен, 1 връзка магданоз, 1 ч.л. черен пипер, 1 с.л. брашно, сол.

Начин на приготвяне: Месото нарязано на хапки, се задушава в собствения си сос, след което се слага маслото, нарязания лук, нарязания джоджен и черен пипер. Ястието се насипва в гърнето, сипва се доматеното пюре с 1 ч.ч. вода и ястието ври на тих огън до готовност.

Накрая се слага брашното с малко студена вода и ястието се вари още 10 минути. Поръсва се със ситно нарязан магданоз

Ястието може да се поднесе със задушени в масло зеленчуци, или пържени картофи.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар