Продукти: Около 1,500 кг месо (телешко, свинско, агнешко, пилешко), 1 кг спанак, 1 връзка зелен лук, 1 връзка пресен джоджен, 1 връзка магданоз, 1 ч.л. черен пипер, 3 яйца (Великденски), 1 пакетче кайма, 1\2 пакетче масло, сол, 1 ч.л. "Вегета”.
Начин на приготвяне: Месото се начуква и оформя на хубаво продълговато парче, което се поръсва със сол, "Вегета”, черен пипер.
Спанакът леко се сварява и се изцежда. Нарязваме спанака на ситно. В голяма купа слагаме спанака, каймата, нарязаните лук и зелении. Сипваме сместа върху парчето месо, а върху нея обелените сварени яйца. Завиваме внимателно, като внимаваме да не се разсипе плънката. Завързваме с конец в двата края и в средата и пържим до златисто, след което слагаме внимателно в тавичка, като се залива с 1 ч.ч. бульон. Намазваме с маслото и печем около 1 час. Поливаме с бульона. Готовото руло се поднася в елипсовидна чиния, наоколо с гарнитура от зелена салата. Нарязва се по диагонал.
Начин на приготвяне: Месото се начуква и оформя на хубаво продълговато парче, което се поръсва със сол, "Вегета”, черен пипер.
Спанакът леко се сварява и се изцежда. Нарязваме спанака на ситно. В голяма купа слагаме спанака, каймата, нарязаните лук и зелении. Сипваме сместа върху парчето месо, а върху нея обелените сварени яйца. Завиваме внимателно, като внимаваме да не се разсипе плънката. Завързваме с конец в двата края и в средата и пържим до златисто, след което слагаме внимателно в тавичка, като се залива с 1 ч.ч. бульон. Намазваме с маслото и печем около 1 час. Поливаме с бульона. Готовото руло се поднася в елипсовидна чиния, наоколо с гарнитура от зелена салата. Нарязва се по диагонал.
0 коментара:
Публикуване на коментар