Пълнен патладжан

Продукти: 5-6 патладжана, 2 глави кромид лук, 2 моркова, 1 ч.ч ориз, 1 ч.ч. домати, 1 кафена чашка олио, 1 връзка магданоз, 1 ч.л. черен пипер, 5-6 скилидки чесън, сол на вкус.

Начин на приготвяне: Патладжаните се издълбават и се посоляват за 30 минути, след което се изхвърля черната вода, измиват се, подсушават се и се изпържват леко в мазнината. В същата мазнина се задушава ситно нарязания лук, настърганите моркови, ориза и половината домати. Сипваме вода до набъбване на ориза, слагаме нарязаните чесън и магданоз, поръсваме с черен пипер и пълним патладжаните.

Нареждаме в тавичка, слагаме малко вода, останалите домати, 1 с.л. олио и запичаме до готовност. Поднасяме залети с кисело мляко.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар