Празнична агнешка супа

Продукти: 1 парче тлъсто агнешко месо, дреболиите от агнето, 1 кафена чашка ориз, 1 вр. млад зелен чесън, 1 вр. зелен лук, 1\2 вр. джоджен, 1 ч.л. черен пипер, 1 вр. магданоз, 1 с.л. масло.

За застройката: 1 яйце, 1 кафена чашка кисело мляко, 1 с.л. брашно.

Начин на приготвяне: Месото се нарязва на хапки, измива се добре и се залива с 2 литра студена вода, вари се и се отпенва. Слагат се белият дроб и измитите, обърнати и сплетени черва. Когато почти са сварени, се слага ситно нарязаният лук, джоджен, черния пипер, а на края се слага черния дроб за 10 минути. След като дреболиите се сварят, се изваждат и се нарязват, а през това време слагаме ориза за 15 минути и връщаме отново дреболиите. Готовата супа застройваме с млякото, брашното и жълтъка. Поръсваме с магданоз и слагаме накрая препържено масло. По желание слагаме оцет.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар