Продукти: 1 пиле, 1 ч.ч. ориз, 1\2 пакетче масло, 1 глава лук, керевиз, магданоз, морков, 1 ч.л. черен пипер, стрита чубрица, щипка куркума, сол.
Начин на приготвяне: Измитото и изчистено пиле се сварява заедно с корените за супа, лука и моркова. Измития и изчистен ориз се задушава в маслото, залива се с 3 1\2 ч.ч. бульон в средата на тавата се слага намазаното с масло пиле, а около него се насипва ориза. Слагат се черния пипер, куркумата, чубрицата и се пече на силна фурна.
След 10-15 минути пилето се обръща. Оризът трябва да остане на мазнина.
Начин на приготвяне: Измитото и изчистено пиле се сварява заедно с корените за супа, лука и моркова. Измития и изчистен ориз се задушава в маслото, залива се с 3 1\2 ч.ч. бульон в средата на тавата се слага намазаното с масло пиле, а около него се насипва ориза. Слагат се черния пипер, куркумата, чубрицата и се пече на силна фурна.
След 10-15 минути пилето се обръща. Оризът трябва да остане на мазнина.
0 коментара:
Публикуване на коментар