Продукти: 6 парчета филе от риба (бяла, скумрия, мерлуза), 1 ч.ч. сварени гъби, 1 морков, 1 кисела краставичка, 1\2 пакетче масло, 1\2 връзка магданоз, 1 лимон, сол, 1 ч.л. черен пипер.
За пането: 1 ч.ч. брашно, 2 яйца, 1 ч.ч. галета.
За соса: 1 кафена чашка бяло вино, 1 ч.ч. олио, 3-4 скилидки чесън, 1 кафена чашка орехи, 1 с.л. горчица, сол на вкус, щипка черен пипер, 1 с.л. брашно.
Начин на приготвяне: Рибените филета се посоляват и се поръсват с лимон за 1 час. След това всяко филе се намазва с масло, поръсва се с черен пипер, като се слагат нарязаните гъби, морковче и краставичка на ивички и стръкчета магданоз Завързват се с конец в двата края или се забождат с клечки за зъби. Всяко филе се потопява в яйце, брашно, яйце, галета и се пържи от двете страни до розово.
Готовата риба се нарежда в плато за риба, а отгоре се полива със соса, който се приготвя по следния начин: В олиото от пърженето се запържва брашното, което се залива с виното. Слагаме настъргания чесън, орехите и горчицата. Овкусяваме с черен пипер.
Поръсваме блюдото обилно с магданоз Украсяваме с лимон.
За пането: 1 ч.ч. брашно, 2 яйца, 1 ч.ч. галета.
За соса: 1 кафена чашка бяло вино, 1 ч.ч. олио, 3-4 скилидки чесън, 1 кафена чашка орехи, 1 с.л. горчица, сол на вкус, щипка черен пипер, 1 с.л. брашно.
Начин на приготвяне: Рибените филета се посоляват и се поръсват с лимон за 1 час. След това всяко филе се намазва с масло, поръсва се с черен пипер, като се слагат нарязаните гъби, морковче и краставичка на ивички и стръкчета магданоз Завързват се с конец в двата края или се забождат с клечки за зъби. Всяко филе се потопява в яйце, брашно, яйце, галета и се пържи от двете страни до розово.
Готовата риба се нарежда в плато за риба, а отгоре се полива със соса, който се приготвя по следния начин: В олиото от пърженето се запържва брашното, което се залива с виното. Слагаме настъргания чесън, орехите и горчицата. Овкусяваме с черен пипер.
Поръсваме блюдото обилно с магданоз Украсяваме с лимон.
0 коментара:
Публикуване на коментар