Продукти: 1 ч.ч. прясно мляко, 3 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар, щипка сол, мая, колкото локум, кора от 1 лимон, 1 пакетче маргарин "Калиакра".
Продукти за плънката: 1 ч.ч. прясно мляко, 1\2 ч.ч. маково семе, 1 ч.л. канела, 1 ванилия, 1 кафена чашка стафиди, накиснати в ром.
Начин на приготвяне: От продуктите се замесва хубаво тесто, което се оставя да удвои два пъти обема си. През това време се приготвя плънката: Млекото се сварява, като в него се слага маковото семе, което се сварява до набъбване (става като гъста каша). Прибавяме канената и ванилията. Разделяме тестото на 2 топки, които разточваме на правоъгълна кора. Намазваме корите със сместа и завиваме две рула, които поставяме в намазана с масло тава. Оставяме рулата да втасат, след което ги намазваме с разбит жълтък с олио и вода, и поръсваме с кристална захар.
Забележка: Ако нямате маково семе, може да сложите плънка от конфитюр или мармалад и орехи.
Продукти за плънката: 1 ч.ч. прясно мляко, 1\2 ч.ч. маково семе, 1 ч.л. канела, 1 ванилия, 1 кафена чашка стафиди, накиснати в ром.
Начин на приготвяне: От продуктите се замесва хубаво тесто, което се оставя да удвои два пъти обема си. През това време се приготвя плънката: Млекото се сварява, като в него се слага маковото семе, което се сварява до набъбване (става като гъста каша). Прибавяме канената и ванилията. Разделяме тестото на 2 топки, които разточваме на правоъгълна кора. Намазваме корите със сместа и завиваме две рула, които поставяме в намазана с масло тава. Оставяме рулата да втасат, след което ги намазваме с разбит жълтък с олио и вода, и поръсваме с кристална захар.
Забележка: Ако нямате маково семе, може да сложите плънка от конфитюр или мармалад и орехи.
0 коментара:
Публикуване на коментар