Продукти: 500 грама спанак, шепа коприва, 2 връзки пресен лук, 1 връзка чесън, 1 връзка магданоз, сока от 1 лимон, сол, 2 с.л. олио, 2-3 сварени яйца, 10 маслини, парче сирене, черен пипер.
Начин на приготвяне: Спанакът и копривата се измиват добре и се попарват с вряла вода. Изцеждат се, изстиват и се нарязват. В голяма купа се слагат зелениите и нарязания лук. Посолява се, поръсва се с лимоновия сок и олиото и салатата се разбърква леко. Отгоре се настъргва на едро ренде сиренето, украсява се с яйца и маслини.
Поръсва се с черен пипер.
Начин на приготвяне: Спанакът и копривата се измиват добре и се попарват с вряла вода. Изцеждат се, изстиват и се нарязват. В голяма купа се слагат зелениите и нарязания лук. Посолява се, поръсва се с лимоновия сок и олиото и салатата се разбърква леко. Отгоре се настъргва на едро ренде сиренето, украсява се с яйца и маслини.
Поръсва се с черен пипер.
0 коментара:
Публикуване на коментар