Продукти: 1 ч.ч. прясно мляко, 3 яйца, 1\2 ч.ч. брашно, масло, колкото орех, 1 ч.ч. олио, пудра захар.
Начин на приготвяне: Млякото се сварява. В още топлото мляко се сипва брашното и се бърка с дървена лъжица, слага се и маслото, след което съда се маха от котлона. Едно по едно се прибавят яйцата, с непрекъснато разбъркване, докато тестото се отлепи от съда.
След като се получи хомогенна смес, с лъжица се загребват и се пържат в горещо олио. Посипват се с пудра захар.
Начин на приготвяне: Млякото се сварява. В още топлото мляко се сипва брашното и се бърка с дървена лъжица, слага се и маслото, след което съда се маха от котлона. Едно по едно се прибавят яйцата, с непрекъснато разбъркване, докато тестото се отлепи от съда.
След като се получи хомогенна смес, с лъжица се загребват и се пържат в горещо олио. Посипват се с пудра захар.
0 коментара:
Публикуване на коментар