Ингредиенти:
Пилешки порции, без крилцата, шийката и гръбнака
2 яйца
2 с.л. брашно
2 с.л. галета
3 с.л. олио
3 с.л. масло
Сол на вкус
Черен пипер
Вегета
Указания за приготвяне:
В голяма тенджера, запълнете с вода, добавете сол и една супена лъжица Вегета. Сложете пилешките порции и ги сварете до омекване.
Извадете порциите от тенджерата и ги оставете да изстинат.
В три отделни купи, поставете брашното, разбитите яйца и галетата.
Обваляйте всяка пилешка порция последователно в брашното, разбитото яйце и галетата.
Нагрейте маслото и олиото в тиган и пържете порциите до зачервяване от двете страни.
Отцедете изпържените порции върху хартиена кърпа, за да се отстранят излишните мазнини.
Поръсете с черен пипер.
Сервирайте горещи с вашите любими гарнитури и сосове за задушени меса.
Съвет: Тази рецепта е идеален за бърза вечеря или обяд. Поднесете го със зелена салата, картофено пюре или ориз за пълноценен обяд или вечеря.
0 коментара:
Публикуване на коментар