За плънката: 1 кг тиква, 6 с.л. олио, 1 ч.ч. ситно нарязани орехи,
1 с.л. канела, 1 ванилия, 1 ч.ч. захар, 4 с.л. сухар, 1 кафена чашка пудра захар.
Начин на приготвяне: От брашното, солта и водата се омесва меко тесто, което се разделя на 3 топки и се оставя за 10-15 минути да почине. През това време се подготвя плънката. В олиото се задушава за 5 минути тиквата. След като изстине, се добавят захарта, орехите, сухара, канелата и ванилията. Всичко се обърква добре. Всяка кора се разточва, поръсва се с масло и се ръси от плънката. Корите се навиват на рула, които се завиват в намазана с масло тавичка, като вита баница.
Поръсваме с останалото масло. Баницата се пече в умерена фурна. Задушаваме я с влажна кърпа и я поръсваме с пудра захар.
0 коментара:
Публикуване на коментар