Рибник

Продукти: Една по-голяма риба (шаран, скумрия), 1 глава чесън 2 глави лук, 1 морков, сок от 1 лимон, черен пипер, девесил, 1\2 връзка магданоз, 3 с.л. олио, 1 с.л. масло, 1 яйце.

За тестото: 500 грама брашно, 1 ч.л. оцет, 1 чл. олио, 1 яйце, щипка сол, хладка вода.

Начин на приготвяне: От продуктите за тестото се омесва хубаво, меко тесто, което се оставя да почине. През това време се задушава в олиото лука, настърганите морков и чесън. Тестото се разстила, или се точи, слага се рибата (добре измита и подсушена), а върху нея се изсипва задушената смес' Преди това рибата се намазва с масло, посолява се отвътре и от вън, поръсва се с лимоновия сок.

Поръсваме с черен пипер, девесил и магданоз, завиваме добре тестото, намазваме с жълтък и водичка и печем в умерена фурна около 90 минути в намазана с мазнина тавичка, с малко вода (2 с.л.).
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар