//Skip to content
|
Индийски сладкиш Джалеби |
Сироп:
3/4 ч. захар
1/2 с.л. лимонов сок
1/3 чаша вода
Тесто:
1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. грис
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. оцет или лимонов сок
1 с.л. кисело мляко
5 с.л. вода
Приготвяне на сиропа:
Смесете захарта, лимоновия сок и водата в съд и разбъркайте добре.
Приготвяне на тестото:
В голяма купа, комбинирайте брашното, гриса, бакпулвера, оцета или лимоновия сок, киселото мляко и водата.
Разбъркайте сместта до получаване на хомогенна консистенция.
Прехвърлете тестото в найлонов плик и отрежете единия му край, така че да образувате връхче.
Нагрейте котлона на слаб огън.
Използвайки плика, изцедете тестото върху горещата тава, формирайки спирални образци.
Опекете от двете страни и потопете в сиропа.
След като се охладят, са готови за консумация.
0 коментара:
Публикуване на коментар