Панирани пилешки порции с вкусни подправки

Ингредиенти:

Пилешки порции, без крилцата, шийката и гръбнака
2 яйца
2 с.л. брашно
2 с.л. галета
3 с.л. олио
3 с.л. масло
Сол на вкус
Черен пипер
Вегета
Указания за приготвяне:

В голяма тенджера, запълнете с вода, добавете сол и една супена лъжица Вегета. Сложете пилешките порции и ги сварете до омекване.

Извадете порциите от тенджерата и ги оставете да изстинат.

В три отделни купи, поставете брашното, разбитите яйца и галетата.

Обваляйте всяка пилешка порция последователно в брашното, разбитото яйце и галетата.

Нагрейте маслото и олиото в тиган и пържете порциите до зачервяване от двете страни.

Отцедете изпържените порции върху хартиена кърпа, за да се отстранят излишните мазнини.

Поръсете с черен пипер.

Сервирайте горещи с вашите любими гарнитури и сосове за задушени меса.

Съвет: Тази рецепта е идеален за бърза вечеря или обяд. Поднесете го със зелена салата, картофено пюре или ориз за пълноценен обяд или вечеря.

Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар