Гнезда от кайма

Необходими продукти:

  • 500 г кайма (смес от свинско и телешко)

  • 1 глава лук, настърган или ситно нарязан

  • 1 филия хляб, накисната в мляко и изстискана

  • 1 яйце

  • 2 с.л. галета

  • 1 ч.л. червен пипер

  • 1 ч.л. черен пипер

  • Сол на вкус

  • 2 с.л. олио

За пълнежа:

  • 3 яйца

  • 150 г кашкавал, настърган

  • 1 връзка магданоз (по желание)


Начин на приготвяне:

  1. В купа смесете каймата с настъргания лук, яйцето, накиснатия и изстискан хляб, галетата, солта и подправките. Омесете добре.

  2. Оформете от сместа топки, след което ги сплескайте леко и направете вдлъбнатина в средата – така ще се получат „гнезда“.

  3. Подредете гнездата в тава, застлана с хартия за печене или леко намазнена.

  4. Във всяко гнездо чукнете по едно яйце или сложете смес от настърган кашкавал и яйце.

  5. Полейте с малко олио и печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 25–30 минути, докато яйцата и каймата се запекат добре.

  6. По желание поръсете с нарязан магданоз преди поднасяне.


✨ Получават се много апетитни, сочни и ароматни гнезда – идеални за обяд или вечеря със свежа салата или картофено пюре.

Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар