Необходими продукти:
-
500 г кайма (смес от свинско и телешко)
-
1 глава лук, настърган или ситно нарязан
-
1 филия хляб, накисната в мляко и изстискана
-
1 яйце
-
2 с.л. галета
-
1 ч.л. червен пипер
-
1 ч.л. черен пипер
-
Сол на вкус
-
2 с.л. олио
За пълнежа:
-
3 яйца
-
150 г кашкавал, настърган
-
1 връзка магданоз (по желание)
Начин на приготвяне:
-
В купа смесете каймата с настъргания лук, яйцето, накиснатия и изстискан хляб, галетата, солта и подправките. Омесете добре.
-
Оформете от сместа топки, след което ги сплескайте леко и направете вдлъбнатина в средата – така ще се получат „гнезда“.
-
Подредете гнездата в тава, застлана с хартия за печене или леко намазнена.
-
Във всяко гнездо чукнете по едно яйце или сложете смес от настърган кашкавал и яйце.
-
Полейте с малко олио и печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 25–30 минути, докато яйцата и каймата се запекат добре.
-
По желание поръсете с нарязан магданоз преди поднасяне.
✨ Получават се много апетитни, сочни и ароматни гнезда – идеални за обяд или вечеря със свежа салата или картофено пюре.
0 коментара:
Публикуване на коментар