Торта с бисквитен блат и крем карамел

Продукти за блата: 2 кутии чаени бисквити,1 чаена чаша прясно мляко,1 кафена чашка нарязани орехи,1 ванилия,1 супена лъжица какао,1/2 пакетче масло,1 супена лъжица стафиди,полети с ром.

За крем карамела: 6 яйца,1 литър прясно мляко,1 чаена чаша захар,1 кафена чашка захар за карамелизиране,2 супени лъжици желатин-накиснат в студена вода.
За поръсване: 1 супена лъжица кокосово брашно,настърган шоколад.

Приготвяне: От продуктите за блата се приготвя гъста смес.Изрязваме кръг от пергаментова хартия.Поставяме го на дъното на тортената форма(обръч) и слагаме сместа на дъното.Оформяме сместа като блат и го оставяме в хладилника.От яйцата,млякото и захарта(слагаме и желатина в топлото мляко) си приготвяме крем карамел.Печем го на водна баня.Като изсипваме и карамелизираната захар.Изпеченият и леко изстинал крем карамел изсипваме във формата върху блата и слагаме наново в хладилника за 1-2 часа.Преди поднасяне се освобождава обръча.Тортата предварително е поставена в тортена чиния.Поръсва се с кокос и настърган шоколад.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар