Спаначена крем супа с орехи

Продукти: 500гр спанак; 3 картофа; 2 супени лъжици орехови ядки; 50мл зехтин; 2 яйца; 2 щипки настъргано индийско орехче.
За пържените хлебни кубчета: 3 филийки хляб; 3 скилидки чесън; 2 клонки пресен риган; 4 супени лъжици зехтин.
Приготвяне: Картофите се обелват, нарязват на ситно и се сваряват. Когато са полуготови,се добавя спанакът и се варят заедно около 2 минути. Зехтинът се налива в тенджерата с картофите и спанака. След това супата се подправя с индийско орехче, ври още 1 минута и се сваля от котлона. Готовата супа се пасира,така че да се получи еднородна смес. Ореховите ядки се нарязват на дребно и се запичат на сух тиган, поръсват се върху супата. Скилидките чесън и риганът се нарязват на ситно и се смесват в купичка. Налива се зехтинът и се разбърква добре. Получената ароматна смес се сипва в тиган и в нея се запържват нарязаните на малки кубчета филии хляб.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар