Пълнено печено пиле със спанак

Продукти: 1 пиле, 500г спанак, 150г сирене, 2 яйца, 1 глава лук, 1 кафена чашка сварен ориз, щипка черен пипер, джоджен, 1/2 връзка магданоз, сол на вкус, 1 пакетче масло-125 г, 1 чаена чаша вода.

Приготвяне: Спанакът се нарязва на ситно и се попарва с гореща вода. Изцежда ме го. В голяма купа слагаме спанака, нарязания на ситно лук, натрошеното сирене, ориза, яйцата и подправките. Пълним пилето, зашиваме го, като преди това слагаме в коремчето половината масло, с другата половина мажем хубаво пилето и печем в йенска тенджера с 1 чаена чаша вода -1 час. Пилето може да се изпече и в кесия. За гарнитура се използва плънката.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар