Необходими продукти
-
1 сом (около 600–800 г)
-
2 глави лук
-
2 моркова
-
Малко парче целина
-
1 кафена чашка ориз
-
2 с.л. брашно
-
3 с.л. олио
-
Девесил
-
Шафран
-
Магданоз
-
Джоджен
За застройката:
-
2 яйца
-
Сокът от 1 лимон
Начин на приготвяне
-
Подготовка на рибата
Почистете и измийте сома. Сложете го да се вари до готовност. Внимателно отделете месото от костите и прецедете бульона. -
Сваряване на зеленчуците
В прецедения бульон сварете нарязаните на дребно лук, моркови и целина. Добавете ориза и оставете да се свари напълно. -
Връщане на рибата и подправките
Върнете месото от рибата в чорбата. Подправете с шафран, девесил и джоджен за аромат. -
Запръжка
Загрейте олиото, добавете брашното и го запържете до златисто. Прибавете към чорбата с непрекъснато бъркане. -
Застройка
Разбийте яйцата със сока от лимона и внимателно застройте чорбата. -
Финал
Поръсете със ситно нарязан магданоз и поднесете чорбата топла.
Съвети за още по-вкусна рибена чорба
-
Ако искате по-интензивен вкус, добавете малко черен пипер или няколко зрънца бахар при варенето на рибата.
-
Може да поднесете с домашен хляб или препечени филийки.
-
Девесилът е ключова подправка – не го пропускайте, за да усетите автентичния вкус.
0 коментара:
Публикуване на коментар