Пиле в гърне

Продукти: 1 пиле,3-4 глави лук,1-2 моркова,2 настъргани домата,1 дафинов лист,1 глава чесън,1 чаена чаша вино,1/2 пакет че масло,щипка чубрица,щипка черен пипер,50г печени и счукани белени бадеми,сол на вкус.

Приготвяне: Задушаваме пилето в маслото,след което прибавяме ситно нарязаният лук и моркови,настърганите домати и подправките.Така задушаваме 20 минути.Посоляваме на вкус и изсипваме в гърнето.Сипваме виното,слагаме чесъна и замазваме гърнето.Варим на тих огън около 1 час.Когато е готово,поръсваме с бадемите,които придават много хубав вкус на ястието.

0 коментара:

Публикуване на коментар